"Αγουρέλαιο" παραπέμπει στην πλούσια, αρωματική ποιότητα Ελαιόλαδου
Η Ελιές για το λάδι της Ecomare ωριμάζουν στην ορεινή Χαλκιδική υπό τους ιδανικούς όρους κλίματος σε υψόμετρο 300 έως 400 μέτρων. Η οικολογική, βιοδυναμική διαχείριση της ελιάς ελέγχεται συνεχώς από το ινστιτούτο Biohellas και από το ελληνικό αγροτικό Υπουργείο.
Η συγκομιδη και το αλεσμα της ελίάς , για το λαδί αυτο , γινεται τον Οκτωβρίου. Ένα λίτρο ecomare ελαιολάδο είναι από περίπου δέκα kg πράσινες ελιές (σε σύγκριση με 4 - 6 kg, στα συμβατικα λάδια). Με την φυσική διαδικασία παραγωγής, μπορούν να παραμείνουν σε φιάλη μικρών κομματιών που δεν μειώνει την ποιότητα του ελαιολάδου.
*) Στη Χαλκιδική το ελαιολαδο καλλιεργειται εδω και 4000 χρόνια. Η χερσόνησο είναι νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, μεταξύ του Θερμαικου και Στρυμονικου κόλπου, οπου παρεμβαίνει υπό την μορφή τριών σημείων, όπως η τρίαινα του Ποσειδώνα, μέσα στην θάλασσα .
Ανάλωση μέχρι τις: 10.2011
100 gr περιέχει ένα μέσο όρο:
Ενεργειακή αξία |
3583 kJ/871 kcal |
Πρωτεΐνες |
0 gr |
Υδατάνθρακες |
0 gr |
Οξύτητα |
< 0,5% |
Λιπαρές ύλες |
96,85 gr |
εκ των οποίων |
|
κορεσμένα |
13,66 gr |
μονοακόρεστα |
75,58 gr |
πολυακόρεστα |
7,61 gr |
|
|
|